Plan do, control act

Zo af en toe kijk je achterom, kijk je naar het nu en denk je na over de toekomst. Zijn je plannen gehaald, heb je ze op de goede manier voor elkaar gekregen, waren er wat problemen waardoor plannen niet zijn gehaald?

In het kwaliteitsmanagement is het proces van regelmatig plannen, doen, controleren en acteren in de nieuwe situatie een belangrijke basis van het werk. In ons dagelijkse privé domein doen we eigenlijk niet zoveel procesmatig. Veelal gaat het op gevoel, ad-hoc, beschikbaarheid van middelen.

Het plaatje laat een mannetje zien die zich met opgestapelde dozen een breuk tilt, zonder te zien waar hij naar toe stapt.

Af en toe zie ik van die programma’s voorbijkomen waarin gezinnen hun blokkades op het scherm tonen. Verbouwingen die niet afkomen, een sporthal vol met spullen.

Inmiddels hebben we het eerste kwartaal van 2024 afgerond en zijn we alweer over de helft van april. Een goede vraag is nu: waar sta jij? Als persoon, met je bedrijf? Zijn de goede voornemens voor 2024 op stoom?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
LinkedIn
Share